Ректор презентував МЦЗ під час візиту Посла США Бжезінського до Перемишля

На запрошення Міністра, керівника Канцелярії Голови Ради Міністрів Республіки Польща Марека Кухцінського ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда презентував проєкт Міжнародного центру зустрічі студентської молоді України і Польщі (МЦЗ) під час візиту до Перемишля Надзвичайного та Повноважного посла США у РП Марка Бжезінського, який виступив перед студентами Державної академії прикладних наук на тему «США та Польща: сьогодні і завтра».

У своєму виступі Марк Бжезінський наголосив, що «найкращою інвестицією – є інвестиція в молоде покоління». Тож під час презентації ректор Ігор Цепенда підкреслив, що реалізація спільного проєкту Міжнародного центру зустрічі в Микуличині «формує унікальну платформу для української і польської молоді для розбудови спільного майбутнього».

У Перемишлі також відбулося відкриття меморіальної таблиці на будинку школи N1 імені Генриха Сєнкевича в пам‘ять Збігнева, Тадеуша і Казімєжа Бжезінських – батька, діда і прадіда, які навчались і багато зробили для розвитку цього міста.