Студентів нашої військової кафедри навчають пілотуванню дронами

Студенти військової кафедри Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника почали освоювати навички конструювання та керування безпілотними летальними апаратами (БПЛА). Адже у сучасній війні кожен її учасник має знати базові навички використання безпілотників. Спеціальні курси проходитимуть раз на тиждень і триватимуть два місяці. Проводить їх інструктор з пілотування Ігор Довганюк.

На першому занятті студенти розглянули класифікацію дронів, у залежності від поставленої задачі. Зокрема, це розвідка, атака, розмінування.

Під час занять було детально розібрано будову різних типів БПЛА , проаналізовано вартість дронів та їх комплектуючих, нюанси та особливості їхньої експлуатації. Особливу увагу було приділено засобам боротьби з БПЛА та варіантам їхньої протидії.

Заняття триватимуть дві години на тиждень. І складатимуться з курсів теорії, конструкторської частини (паяння, збирання, ремонт та прошивка дронів) та практики у пілотуванні. ⠀

За словами інструктора з пілотування Ігоря Довганюка, навчитися керувати безпілотниками можуть люди й без досвіду. Це — машинальні уміння, які відпрацьовуються на симуляторі.⠀

Після закінчення навчання учасники курсів отримають сертифікат про їхнє проходження.