Рідна мова огорне вас теплими обіймами

Нині настають часи, коли російськомовні громадяни України кажуть собі: «Хочу перейти на українську». Когось до цього підштовхнула агресія Росії, когось мовна ситуація в країні вцілому, а хтось просто усвідомив, що він українець і світ має його ідентифікувати як українця і за мовою також.

Сьогодні відбулося вже друге заняття безкоштовних онлайн-курсів МОВА ОБІЙМАЄ з поглиблення знання української мови, історії, звичаїв і традицій українського народу.

Це спільний волонтерський проєкт викладачів і студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Про відмінності української та російської мов розповів усім зацікавленим особам доктор філологічних наук, завідувач кафедри слов’янських мов Микола Лесюк. Він зробив цікавий історичний екскурс та порівняв на фонетичному, лексичному та семантичному рівнях дві мови.

Завтра доктор психологічних наук, професор кафедри загальної та клінічної психології Мирослава Гасюк чекає всіх охочих на лекції «Психологічна самодопомога у складних життєвих обставинах».

Із тематикою наступних зустрічей можна ознайомитися ТУТ https://bit.ly/3tOelVo

На курси вже зареєстровано 50 осіб. Є навіть уродженка Санкт-Петербургу, яка зараз мешкає у Фінляндії. Сама реєстрація займає декілька хвилин і відразу ж після реєстрації вам надсилають на електронну пошту лінк для під’єднання та телефонують, щоб пояснити всі деталі. Початок курсів о 16 годині. У межах програми відбуваються 45-ти хвилинні лекції.

Щоб зареєструватися на курси, слід заповнити форму за цим покликанням: https://bit.ly/3NtaxAO

Говорімо один із одним, і хай мова всіх нас огорне своїми теплими й комфортними обіймами, як рідних дітей!