Команда центру «PNU Ecosystem» взяла участь у міжнародному вебінарі – Lectio Magistralis Internationalis

14 грудня професорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Олена Будник виступила у ролі спікера на міжнародному щорічному вебінарі Lectio Magistralis Internationalis: «Чоловік і батько: традиція і зміни», організатором якого є Сілезький університет в Катовіцах (Республіка Польща). У заході у форматі онлайн взяло участь більше 100 учасників з різних країн (Італія, Аргентина, Кенія, США, Словаччина, Україна, Іспанія та ін.), було здійснено синхронний переклад на польську з італійської та англійської мов.

До обговорення основної доповіді професорки Джулії Паоли Ді Нікола (Центр персоналістичних досліджень у Терамо, Італія) було запрошено представників із трьох країн – Словаччини, України та Польщі. Олена Будник як учасник від України розглянула деякі аспекти мультикультуралізму, натуралізму та персоналізму, презентувала ідеал чоловіка та батька в українській філософії та етнопедагогіці, акцентувала на обов’язках сучасних чоловіків як мужніх і патріотичних захисників країни в умовах російської військової агресії та функціях жінок задля збереження міцної родини, роль чоловіка і дружини у сучасній сім’ї в умовах трансформації цінностей. У своєму виступі професорка торкнулась феноменології релігії; у контексті окресленої проблеми процитувала деякі рядки з Листа Папи Івана ІІ до жінок, в якому звучить подяка Богові за місію жінки у світі – матір, дружину, сестру, доньку, трудівницю, богопосвячену жінку.

В обговоренні учасники торкнулися питань дослідження ґендеру в історії, міфології, культурі; гендерної рівності, фемінізму, гомосексуалізму, трансґендерності, ролі жінки і чоловіка у релігійній традиції та сучасному світі тощо. Започатковано міжнародну співпрацю щодо проведення таких заходів у перспективі.

У вебінарі також взяли участь співробітники Центру «PNU EcoSystem» – доцентка Катерина Фомін і ст. викладач Михайло Котик, про що засвідчують відповідні сертифікати.